Annons

21 hundar i etta - två får djurförbud

Djur • Publicerad 11 september 2023
21 vanvårdade hundar hölls i en enrumslägenhet. Nu får ägarna djurförbud. Arkivbild föreställande hundar som inte har någon koppling till det aktuella fallet.
21 vanvårdade hundar hölls i en enrumslägenhet. Nu får ägarna djurförbud. Arkivbild föreställande hundar som inte har någon koppling till det aktuella fallet.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

En man och en kvinna på en ort mellan Göteborg och Trollhättan beläggs med djurförbud sedan de som mest haft 21 vanvårdade hundar i en enrumslägenhet, rapporterar Göteborgs-Posten.

Enligt länsstyrelsen rastades inte hundarna ordentligt och det fanns urin och avföring på golvet i lägenheten så till den grad att det stank ammoniak.

Annons

Dessutom var hundarna smutsiga, hade långa klor samt tandsten och tandlossning.

Trots upprepade kontroller och förelägganden åtgärdades aldrig bristerna. Länsstyrelsen beslutade därför förra hösten att omhänderta hundarna.

Nu, nästan ett år senare, förbjuds alltså mannen och kvinnan från att ta hand om djur.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons