97-åring försvunnen – man anhållen

Publicerad 2 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
En man har anhållits misstänkt för människorov i samband med att en 97-årig kvinna har anmälts försvunnen. Arkivbild.
En man har anhållits misstänkt för människorov i samband med att en 97-årig kvinna har anmälts försvunnen. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

En man i Örebro har anhållits misstänkt för människorov i samband med att en 97-årig kvinna har anmälts försvunnen, enligt Åklagarmyndigheten.

– Vi kan bekräfta att mannen anhölls i går, men vi går inte ut med hans ålder, säger Anna Knöfel Magnusson på presstjänsten.

Polisens presstalesperson Gabriel Henning säger att kvinnan anmäldes försvunnen under natten till fredag, och att det kom in uppgifter som ledde till att polisen inledde en förundersökning om misstänkt människorov.

– Det var delar som kom fram som gjorde att man grep honom, men jag har inte möjlighet att kommentera varför man fattade de misstankarna, säger Henning.

Polisen har sökt med dykare i svartån i Örebro under lördagen, men utan resultat.

– Om allmänheten har tips eller har sett någonting under natten till fredag, som man tror kan vara av värde för oss, så är vi tacksamma för tipsen, säger Henning.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.