Annons

Alecta: Heimstaden behöver mer pengar

Ekonomi • Publicerad 7 september 2023
Alectas styrelseordförande Ingrid Bonde och överstyrelsens ordförande Kenneth Bengtsson pressades i våras på frågor om förlusterna i amerikanska banker. Arkivbild.
Alectas styrelseordförande Ingrid Bonde och överstyrelsens ordförande Kenneth Bengtsson pressades i våras på frågor om förlusterna i amerikanska banker. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Pensionsjätten Alecta bekräftar nu att fastighetsbolaget Heimstaden är i behov av mer pengar och att man har anlitat advokater för att se hur detta ska hanteras.

De senaste dagarna har Dagens industri skrivit flera artiklar om att Alecta anlitat advokatbyråer för att gå igenom aktieägaravtalet kring Heimstaden.

Annons

Alecta är storägare i Heimstaden som precis som många andra fastighetsbolag brottas med höga räntor och ett stort behov av nytt kapital.

"Alecta delar bedömningen att Heimstaden Bostad är i behov av ytterligare kapital och vi är beredda att delta konstruktivt och medverka till en refinansiering, men det är naturligtvis helt avhängigt de villkor som då blir aktuella", skriver bolaget på sin hemsida.

I våras hamnade Alecta i blåsväder när det visade sig att man förlorat runt 20 miljarder kronor på investeringar i amerikanska banker som gått omkull.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons