Antalet döda i USA stiger igen

Publicerad 15 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Gatorna är nästan öde i New Yorks Chinatown.
Gatorna är nästan öde i New Yorks Chinatown.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Antalet avlidna i sviterna av coronaviruset i USA har nu passerat 25 000, enligt en sammanställning av Johns Hopkins University. Med 2 228 nya dödsfall det senaste dygnet ökar det dagliga antalet offer igen efter två dagars minskning, och innebär den högsta siffran hittills.

Antalet bekräftat smittade i USA, som är det land i världen med högst antal konstaterat smittade och döda i pandemin, har passerat 600 000.

Staden New York har skrivit upp siffrorna för antalet som avlidit sedan de smittats av det nya coronaviruset. Ytterligare 3 700 dödsfall antas nu vara relaterade till covid-19, men det rör sig om personer som aldrig testats. Det gör också att antalet avlidna i staden passerat 10 000, enligt stadens vårdmyndighet.

"Bakom varje dödsfall finns en vän, en familjemedlem, en älskad person. Vi fokuserar på att försäkra oss om att alla New York-bor som avlidit till följd av covid-19 räknas", säger hälsokommissionären Oxiris Barbot.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.