Annons

Apple klår förväntningarna med nytt rekord

Ekonomi • Publicerad 27 januari 2022
Den senaste Iphone-modellen släpptes i september. Arkivbild.
Den senaste Iphone-modellen släpptes i september. Arkivbild.Foto: Andy Wong/AP/TT

Apple redovisar en omsättning på 123,9 miljarder dollar för det senaste kvartalet. Det motsvarar drygt 1 163 miljarder kronor, vilket är ett nytt rekord och en ökning med 11 procent jämfört med föregående år.

Den amerikanska it-jätten klår analytikernas förväntningar i alla produktkategorier förutom Ipads, skriver CNBC. Försäljningen av Iphone ökade och uppgick till 71,6 miljarder dollar.

Annons

Vinsten per aktie uppgår till 2:10 dollar. Analytikerna hade räknat med 1:89 dollar per aktie, enligt en sammanställning av prognoser gjord av marknadsdataföretaget Refinitiv. Även omsättningen slog förväntningarna med råge. Analytikerna räknade med 118,7 miljarder dollar.

"Det här kvartalets rekordresultat möjliggjordes av vårt mest innovativa sortiment av produkter och tjänster någonsin", säger Apples vd Tim Cook i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons