Annons

Apples nya drag: Blippa kreditkort på Iphone

Apple utvecklar tjänst för att ta emot kreditkortsbetalningar direkt i Iphone, enligt källor till Bloomberg. Om det blir verklighet kan mjukvaran bli en tuff konkurrent på betalmarknaden.
Ekonomi • Publicerad 27 januari 2022
Det är redan möjligt att betala med mobilen, men enligt uppgift vill Apple att det ska bli möjligt att ta emot kortbetalningar direkt i telefonen. Arkivbild.
Det är redan möjligt att betala med mobilen, men enligt uppgift vill Apple att det ska bli möjligt att ta emot kortbetalningar direkt i telefonen. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Teknikjätten Apple köpte upp Mobeewave år 2020, ett kanadensiskt företag som utvecklar teknologi som möjliggör för smarta telefoner att ta emot kreditkortsbetalningar.

Sedan dess har Apple fortsatt utveckla mjukvaran inom företaget, enligt källor till Bloomberg. Den nya betalmöjligheten kan introduceras så snart som den här våren.

Annons

Det är troligtvis systemet "near field communications", eller "närfältskommunikation" som funnits i många år som kommer att användas, skriver Bloomberg vidare.

Det finns olika sätt att ta emot kortbetalningar i mobiler redan i dag, både i USA och i Sverige. Men de systemen kräver någon typ av extern terminal. Den nya tekniken gör istället telefonen till en terminal som låter småföretagare ta emot betalningar direkt i telefonen.

Apple har inte kommenterat uppgifterna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons