Annons

Avhoppade gängkriminella får bättre stöd

Publicerad 4 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Polisen informerar om att drönare används under en insats mot gängkriminella tidigare i år. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen i Region Mitt ska bli bättre på att ta hand om avhoppare från kriminella gäng, rapporterar P4 Västmanland Sveriges Radio.

I alla lokalpolisområden, samt på regional nivå, tillsätts samordnare för avhoppare. En förstudie ska kartlägga hur avhopparverksamheten bäst organiseras.

Annons

– Förhoppningen är av vi ska vara en resurs som kan bidra till att få personer att långsiktigt lämna sitt kriminella liv bakom sig, och att de här människorna ska se att det finns andra alternativ än de vägar som de kriminella gängen erbjuder, säger kommissarie Henrik Engelkes, chef för den regionala utredningssektionen, till P4 Västmanland.

För att lyckas med ett avhopp kan det krävas särskilda skyddsinsatser, som till exempel bostad på annan ort och skyddad identitet, påpekar Engelkes.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons