Biden får audiens hos påven

Publicerad 14 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
USA:s president Joe Biden och hans hustru Jill Biden ska träffa påven i Vatikanstaten den 29 oktober. Arkivbild.
USA:s president Joe Biden och hans hustru Jill Biden ska träffa påven i Vatikanstaten den 29 oktober. Arkivbild.Foto: Evan Vucci/AP/TT

USA:s president Joe Biden och hans hustru Jill Biden har fått audiens hos påve Franciskus i Vatikanstaten, meddelar Vita huset.

"De kommer att diskutera samarbeten som bygger på respekten för grundläggande humanitär värdighet, inklusive pandemin, hanteringen av klimatkrisen och stödet till fattiga", skriver Vita huset i ett uttalande.

Den 78-årige Joe Biden är USA:s andre praktiserande katolik. Någon gång varje vecka deltar han i en mässa. John F Kennedy var USA:s förste katolske president.

Mötet med påven kommer att ske den 29 oktober i samband med att Biden deltar i G20-mötet i Rom den 30–31 oktober. Efter besöket i Italien reser Biden vidare till FN:s klimatmöte COP26 i Glasgow.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.