Bitcoin-rally i bankfrossans skugga

Ekonomi • Publicerad 17 mars 2023
Kryptovalutan bitcoin har fått luft under vingarna sedan investerare börjat spekulera i att centralbankerna snart är klara med räntehöjningarna. Arkivbild
Kryptovalutan bitcoin har fått luft under vingarna sedan investerare börjat spekulera i att centralbankerna snart är klara med räntehöjningarna. ArkivbildFoto: Kin Cheung AP/TT

Bitcoin lyfter med över 5 procent till drygt 26 000 dollar per bitcoin, den högsta noteringen sedan juni 2022. Med uppgången är kryptovalutan på väg att avsluta en av de största kursuppgångarna på en vecka – upp 21 procent sedan i måndags.

Även andra mindre kryptovalutor följer med uppåt i kursrallyt, som bland annat hämtar bränsle från spekulationen om att centralbankerna till följd av bankoron i USA och Europa kan vara på väg att ta paus i sina räntehöjningar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.