Annons

Boende fast i lägenheter efter explosion

En detonation inträffade i ett flerfamiljshus i Södertälje under natten mot lördag.
– Två personer med lättare rökskador har förts till sjukhus med ambulans, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.
Brott • Publicerad 5 augusti 2023
Personal från polisens nationella bombskydd ska undersöka platsen.
Personal från polisens nationella bombskydd ska undersöka platsen.Foto: Blåljusbilder/TT

Tre av husets sju våningar har fått skador i trapphuset, vilket även påverkar lägenheter på de övriga våningsplanen, enligt polisen. De som bor i huset kommer inte kunna lämna sina lägenheter på några timmar, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

– Den tekniska undersökningen kommer pågå i några timmar och i vissa fall går det inte ens att öppna lägenhetsdörren. Men vi och räddningstjänsten kommer hjälpa till med det, säger han.

Annons

Polisen fick in samtal om en hög smäll i stadsdelen Geneta strax före 01.

Personal från det nationella bombskyddet var på plats under natten för att undersöka platsen.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, grovt olaga hot och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor har inletts.

– Det är ett hus med mellan 30 och 40 lägenheter och många, många människor bor där. I nuläget vet vi inte vem det har varit riktat mot eller om det ens är riktat mot en person, säger Daniel Wikdahl och fortsätter:

– Det är därför många som vi ska prata med under dagen. Vi behöver veta om det är något i deras liv eller omgivning som kan förklara varför det här har inträffat.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons