Annons

Bolsonaro står fast vid Rysslandsresa

Brasilien • Publicerad 27 januari 2022
Rysslands president Vladimir Putin och Brasiliens president Jair Bolsonaro under ett möte 2019. Nu kan ett nytt möte stå för dörren. Arkivbild.
Rysslands president Vladimir Putin och Brasiliens president Jair Bolsonaro under ett möte 2019. Nu kan ett nytt möte stå för dörren. Arkivbild.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Det allt mer spända läget kring Ukraina och risken för väpnad konflikt i regionen avskräcker inte Brasiliens president Jair Bolsonaro.

Han tänker inte avboka sitt sedan december aviserade möte med Rysslands president Vladimir Putin i Moskva.

Annons

– Bättre förståelse och en bättre relation mellan länderna, säger Bolsonaro till anhängare i huvudstaden Brasilia om sitt mål för besöket, som ska äga rum i slutet av februari.

Enligt hans eget kansli har inget exakt datum spikats för resan. Inhemska medier rapporterar att Bolsonaro på sin Europaresa även ska träffa Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons