Bombhotade rätten under sin egen rättegång

Publicerad 3 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
En man i 30-årsåldern greps misstänkt för att legat bakom ett bombhot mot Uddevalla tingsrätt. Arkivbild.
En man i 30-årsåldern greps misstänkt för att legat bakom ett bombhot mot Uddevalla tingsrätt. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En man i 30-årsåldern greps misstänkt för att legat bakom ett bombhot mot Uddevalla tingsrätt. Nu visar det sig att han själv befann sig på tingsrätten som åtalad under en pågående rättegång när hoten kom in.

Polisen spekulerade inledningsvis att hotet skulle ha koppling till en pågående mordrättegång. Men så var inte fallet.

– Han var där i egenskap av tilltalad i en annan huvudförhandling, säger åklagare Jessica Lundkvist-Vardaro till P4 Väst.

Hoten kom via mejl till flera nyhetsredaktioner. I mejlen påstods bland annat att det fanns ”gömda bomber i och omkring Uddevalla tingsrätt”.

Mannen greps och anhölls under torsdagen. Enligt radion har mannen under förhör med polisen erkänt. Polisen ska ha säkrat viss teknisk bevisning som styrker erkännandet.

Jonas Dagson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.