Bostadsrättspriserna ökar mest i Malmö

Malmö Uppgången för priserna på bostadsrätter fortsätter öka. Under januari månad i år har priserna räknat över hela Sverige gått upp med 1 procent. Och mest ökar priset i Malmö sett till det senaste året.
Malmö • Publicerad 14 februari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021

Priserna på bostadsrätter har stigit under början av 2017.

– Bostadsrättsmarknaden uppvisar en överlag uppåtgående bild. Sedan en tid är detta särskilt tydligt i Malmö, där både storstadsområdet och de centrala delarna ökar med +2% den senaste månaden, säger Per-Arne Sandegren analyschef på Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

Utvecklingen förstärks av det minskande utbudet.

– Under 2016 kom det ut färre villor och bostadsrätter på marknaden jämfört med året innan. Den trenden höll i sig för bostadsrätter under januari i år med en minskning på 2 procent. Men antalet nya villor till salu vände skarpt uppåt under årets första månad med en ökning på 16 procent, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet i pressmeddelandet.

SkD
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.