Brittisk polis granskar misstänkta intrång

Storbritannien • Publicerad 7 oktober 2021
Dubais kronprins Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Arivbild.
Dubais kronprins Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Arivbild.Foto: Amr Nabil/AP/TT

Brittisk polis lovar att granska nytillkomna bevis för telefonövervakning som kan kopplas till Dubais ledare, kronprins Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Detta efter att en domstol i London slagit fast att han godkänt användningen av spionprogram mot sin exfru och hennes jurister.

Kronprinsen, tillika vicepresident och premiärminister i Förenade arabemiraten, ska ha använt mjukvaruprogrammet Pegasus för att spionera på sin exfru, prinsessan Haya Bint Al Hussein.

Intrången skedde under en bitter vårdnadstvist om deras gemensamma barn i den brittiska huvudstaden, uppger Högsta domstolen.

Domaren Andrew McFarlane säger att kronprinsen var "beredd att använda statens förlängda arm för att uppnå vad han anser vara rätt", och noterar att försök till övervakning genomförts mot minst sex telefoner.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.