Annons

Buss och bil i krock – sex till sjukhus

Olyckor • Publicerad 6 september 2023
13 personer fick föras till sjukhus efter en kollision mellan en buss och personbil i centrala Stockholm under onsdagen.
13 personer fick föras till sjukhus efter en kollision mellan en buss och personbil i centrala Stockholm under onsdagen.Foto: Jessica Gow/TT
En SL-buss och en personbil krockade vid korsningen Odengatan–Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm på onsdagseftermiddagen.
En SL-buss och en personbil krockade vid korsningen Odengatan–Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm på onsdagseftermiddagen.Foto: Jessica Gow/TT

Sex personer, tre vuxna och tre barn, skadades när en SL-buss och en personbil kolliderade i centrala Stockholm mitt i rusningstrafiken. De drabbade fördes till sjukhus i ambulans.

– Ingen bedömdes initialt vara kritiskt skadad av ambulanspersonalen, säger Erik Berglund, pressansvarig på Region Stockholm, till TT.

Annons

Larmet om olyckan – som inträffade vid korsningen Odengatan-Birger Jarlsgatan – kom klockan 16.19 på onsdagen.

Omkring 20 personer var på bussen. Tidigare uppgav polisen att 13 personer skadats, men det stämde inte.

Polisen utreder olyckan som vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Personbilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Kollisionen inträffade när både bussförare och personbilsförare samtidigt körde i samma riktning efter ett rödljus i riktning mot Odenplan, skriver polisen på sin hemsida.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, klarade sig undan fysiska skador men var efter olyckan omtumlad och inte möjlig att förhöra.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons