Kultur och Nöje Lyrik från Ellerströms, zombies från Apart förlag och besök av författare som Gabriella Håkansson och Mikael Fant. Variationen blir stor när den skånska litteraturen får en egen mässa på lördag. Totalt blir det 20 utställare, författare och förlag, som samsas hos Nya Tröls bar & restaurang i Malmö under namnet Julbokmässa.
Publicerad 18 december 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
Författaren Gabriella Håkansson framträder på lördagens Julbokmässa i Malmö.
Författaren Gabriella Håkansson framträder på lördagens Julbokmässa i Malmö.

Alexandra Nedstam från Hoi förlag är en av initiativtagarna och samarbetar bland annat med Rámus förlag som i flera år på olika sätt arrangerat en julbazar för skånska förlag och författare.– Litteraturintresset i Malmö ökar och med det blommar även nya förlag inom olika genrer upp, säger Alexandra Nedstam i ett pressmeddelande. Samtidigt finns det en brist på återkommande litterära evenemang i Malmö. Nu har vi beslutat att rätta till den bristen och startar därför upp Julbokmässan i Malmö.

Författaren Gabriella Håkansson som i år är aktuell Kättarnas tempel, del två i en historiska romantrilogi, är en av de deltagande författarna. Hon är glad över att Skåne och Malmö får en litterär samlingspunkt.– Där kan vi som författare få chans att möta läsarna på hemmaplan och tillsammans med lokalt förankrade förlag få möjlighet att visa upp vilken stor litterär bredd regionen har att bjuda på, säger hon i samma pressmeddelande.Lördagens Julbokmässa öppnar klockan 13.00 och pågår fram till 18.00. Gabriella Håkanssons framträdande är planerat till 15.00.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.