Carema sponsrar HKR

Skåne/Kristianstad Forskningsprojektet sträcker sig över fyra år och kommer att inriktas på psykisk funktionsnedsättning.
Publicerad 30 juni 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Forskningsprojektet sträcker sig över fyra år och kommer att inriktas på psykisk funktionsnedsättning. Förutom pengar så bidrar Carema Care också den fysiska platsen. Undersökningen kommer alltså att göras på Carema Cares enheter.– Det krävs att forskaren inte stör verksamheten eller våra kunder och vi känner oss trygga och nyfikna på Anita Bengtsson-Tops arbete, säger Carema Cares VD Carl Gyllfors.

Tanken är att projektet, som går under namnet DABS (delaktighet, aktivitet, bemötande och social interaktion) ska kunna vara påverkbart av de som deltar i undersökningen genom att de bestämmer vilka delar som behöver utvärderas och var problemområdena ligger. – Jag ser verkligen fram emot det här projektet och att privata vårdgivare finansierar och inbjuder forskarvärlden till sina verksamheter Tor jag är väldigt positivt och kommer att gagna både omsorgstagare och vårdgivarna i stort, säger Anita Bengtsson-Tops.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.