Annons

Covidvaccin till barn godkänt i Storbritannien

Publicerad 4 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
14-åriga Mallory Warnock i Bellingham i USA får en spruta med Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19.
14-åriga Mallory Warnock i Bellingham i USA får en spruta med Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19.Foto: Elaine Thompson/AP/TT

Storbritannien godkänner Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19 för barn i åldrarna 12–15 år. Samma vaccin har tidigare godkänts i USA och EU för barn från 12 år.

Det är nu upp till en brittisk expertkommitté att avgöra om hälsomyndigheter ska gå vidare och utvidga vaccinationskampanjen till att omfatta även denna åldersgrupp.

Annons

I USA ges redan vaccinet till barn och Frankrike och Tyskland planerar att börja ge det till barn senare i juni.

Den brittiska motsvarigheten till svenska läkemedelsmyndigheten – Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA – anser att vaccinet är säkert för barn och ger dem ett effektivt skydd mot covid-19. Fördelarna med vaccinet väger tyngre än riskerna, säger myndighetens chef June Raine i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons