Danskar avråds från resor till svenska regioner

Publicerad 15 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ta inte resan över Öresundsbron till tolv av Sveriges 21 regioner om det inte är nödvändigt, uppmanar det danska utrikesdepartementet. Arkivbild.
Ta inte resan över Öresundsbron till tolv av Sveriges 21 regioner om det inte är nödvändigt, uppmanar det danska utrikesdepartementet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Danmark avråder nu för icke nödvändiga resor till ytterligare fyra svenska regioner. På grund av ett stigande antal smittofall av covid-19 hamnar regionerna Dalarna, Gotland, Jönköping och Östergötland på listan över regioner eller länder som danskarna avråds att resa till om det inte är nödvändigt, uppger Danmarks utrikesdepartement i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är regionerna Blekinge, Halland, Jämtland Härjedalen, Kronoberg, Stockholm, Uppsala, Västmanland och Örebro uppsatta på listan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.