David showar för både stora och små

Kultur och Nöje I kväll står David Lindgren på scen vid två tillfällen, när första upplagan av Hässleholmsfesten äger rum. – Jag hoppas folk tar sig dit och gör det här till en bra tradition och att det blir en rolig kväll, säger han.
Publicerad 19 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
David Lindgren är ett av dragplåstren till Hässleholmsfesten och han kommer att bjuda på två framträdanden under kvällen. Foto: TT
David Lindgren är ett av dragplåstren till Hässleholmsfesten och han kommer att bjuda på två framträdanden under kvällen. Foto: TT

De senaste åren har verkligen varit hektiska för David Lindgren. Musikalartisten från Norrbotten slog 2012 igenom i Melodifestivalen med en fjärdeplats i finalen med ”Shout it Out”,

2013 var han tillbaka i Mellocirkusen och gick till final igen, med ”Skyline” och i våras gick han för tredje gången till final i tävlingen med ”We are your Tomorrow”.

Parallellt med detta har han spelat musikal, nu senast i succén Jersey Boys.

Som om det inte var nog har han blivit programledare i tv med programmet Supershowen i Barnkanalen.

Första säsongen sändes i höstas, just nu spelas alltså andra säsongen in.

– Det är så kul att se alla barnen som har så mycket drömmar och så mycket glädje i sig. Man känner igen sig själv från när man var liten och hade allt framför sig, säger han.

Om du bara fick göra en sak, vad skulle du välja mellan att spela musikal, vara popartist eller arbeta med tv?

– Det där är grymt svårt. Allt har sin charm, det är därför jag tycker om att göra allting. Att vara soloartist är fantastiskt, men det kan vara ensamt också. Musikal, då har man kollegor och gör något tillsammans, men man kan samtidigt bli less på att göra samma föreställning 150 gånger. TV och att vara programledare är jag lite nyförälskad i och det är något jag siktar på att få göra i lite större kanaler. Drömmen hade varit att leda Melodifestivalen, säger David Lindgren.

I Djupadalsparken kommer han att stå på scenen vid två tillfällen.

– På eftermiddagen blir det ett kortare framträdande, jag kör mina Mellolåtar och signering så att alla kan säga hej och ta ett kort. På kvällen blir det lite mer show och lite fler låtar. Jag har med mig dansare och Fernando på percussion, så det brukar bli ett bra drag, säger David Lindgren, som lovar att även bjuda på några låtar ur musikalen Jersey Boys.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.