De gör en modern kärlekshistoria

Musikal Det blir Anton Hagman och Caroline Johansson Kuhmunen som gör rollerna som kärleksparet Danny och Sandy när Grease sätts upp på Nöjesteatern i höst.
Publicerad 10 april 2019 • Uppdaterad 14 december 2021

De har bara träffats en enda gång tidigare när de på onsdagen tar emot pressen för att prata om höstens gemensamma musikaläventyr. Trots det fyller de redan i meningar åt varandra.

Tio år efter att hon debuterade i musikalvärlden med High school musical är hon nu tillbaka på samma scen där allt började, den här gången som en av de mest folkkära karaktärerna inom musikal- och filmvärlden, Sandy.

Jo, historien känner nog de flesta till. Kärleksdramat om ungdomarna Sandy och Danny som under en sommar blir stormförälskade i varandra. Men det som var en ljuvlig sommarromans byts snabbt ut mot en kylig vardag när Sandy oväntat börjar på Dannys skola.

Redan som tolvåring gjorde han sig ett namn med sin Youtube-kanal och senast i år tävlade han i Melodifestivalen med bidraget ”Känner dig”.

Även Caroline Johnsson Kuhmunen tycker att det är bra att det blir en modernare touch på manuset.

För Staffan Götestam som regisserar föreställningen var det solklart att manuset skulle behöva bearbetas och uppdateras.

Även om det blir en modernare variant av musikalen lovar Staffan Götestam att han inte kommer göra något ”fullständigt uppochner”.

Fakta:

Snabblektion i uppsättningen av musikalen Grease

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.