Annons

Det blev ett eldigt boksläpp

Publicerad 27 oktober 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
Prästen Dan Sarkar hade boksläpp under helgen.
Prästen Dan Sarkar hade boksläpp under helgen.

– Jag brinner för att människor ska förstå den kristna tron både med hjärtat och hjärnan, förklarade Dan Sarkar när han presenterade boken på ett boksläpp i församlingshemmet inför ett 50-tal deltagare.

Och brann gjorde det när Daniel Larsson hälsade besökarna välkomma vid entrén genom att spruta eld. Det är ett foto av hans eldsprutning, en eld i formen av ett hjärta, som pryder omslaget till boken. Själv beskriver Dan Sarkar boken som en resa in i den nåd som älskar oss människor tillbaka till Gud; en humoristisk och allvarlig vandring genom den kristna trons fantastiska berättelse. Boken är för dem som på något sätt har sett vem Jesus är och vill lära sig mer om den kristna tron, sa Sarkar.

Annons

Innehållet har legat och mognat hos författaren under en lång tid. – Hur länge det har tagit att skriva den är omöjligt att säga, konstaterade han.Dan Sarkar passade på att tacka dem som har gjort utgivningen möjlig.De fem F:en. Familjen, församlingen, som varit något av försökskaniner (det som inte passat har författaren släppt), folkhögskolan Glimåkra, där han mött ungdomar som funderat och frågat, förlaget GaudAete, förvaltaren som hjälpt till med pengar till tryckning och Fader Gud själv.

Dan är förutom präst även bibellärare i Glimåkra, förkunnare, föredragshållare och ledamot av Svenska Kyrkans kyrkans kyrkomöte.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons