Annons

Djurplågeriåtal: Fiskar lämnades åt sitt öde

Publicerad 19 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
En man åtalas för att ha utsatt akvariefiskar för lidande. De lämnades åt sitt öde när mannen satt i fängelse. Arkivbild.
En man åtalas för att ha utsatt akvariefiskar för lidande. De lämnades åt sitt öde när mannen satt i fängelse. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

När ägaren satt i fängelse lämnades ett 40-tal akvariefiskar i Småland åt sitt öde. Vissa dog och nu åtalas fiskägaren för djurplågeri, rapporterar P4 Kalmar.

Mannen var sedan tidigare belagd med djurförbud och eftersom han trots detta skaffat fiskar åtalas han även för brott mot djurskyddslagen.

De fiskar som inte dog hittades avmagrade. Åklagaren skriver i stämningsansökan att mannen utsatt fiskarna för lidande utan godtagbara skäl. De fick varken tillräckligt med mat eller korrekt syresatt vatten med rätt temperatur, skriver Barometern.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons