Annons

Död ettåring spolades iland i Norge

Publicerad 7 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
En död ettåring hittades på en norsk strand i början av året. Barnets identitet är nu fastställd. Arkivbild.
En död ettåring hittades på en norsk strand i början av året. Barnets identitet är nu fastställd. Arkivbild.Foto: Tor Erik Schrøder/NTB/TT

En död ettåring som spolades upp på en strand i staden Karmøy på Norges västkust i början av januari har nu identifieras.

Det döda barnet var en iransk-kurdisk pojke, vars familj i slutet av oktober i fjol försökte ta sig mellan Frankrike och Storbritannien genom att korsa Engelska kanalen. Båten de färdades i förliste i det kalla vattnet, och hela familjen omkom. Pojken blev bara 15 månader gammal.

Annons

När pojken spolades i land i Norge över två månader senare bar han ännu den blå overall och den flytväst hans föräldrar satt på honom inför båtfärden.

Pojken antogs till en början vara norsk, men inget barn hade anmälts saknat. Under flera månader var fallet olöst, men polisen lyckades till slut få fram identiteten med hjälp av dna-analys.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons