Donnez vann Sveriges Radio-priset

Kultur och Nöje I helgen höll P4 Sveriges Radio sin årliga gala och musiktävling Guldklaven, en tävling där pris ges ut i sex olika kategorier.
Publicerad 17 juli 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Arkivbild
Arkivbild

I helgen höll P4 Sveriges Radio sin årliga gala och musiktävling Guldklaven, en tävling där pris ges ut i sex olika kategorier.

Bandet Donnez prisades i år och fick Sveriges Radio-priset, ett pris som instiftades förra året och delas ut till ett nytt och ungt band inom dansbandsmusiken. Del av motiveringen till vinnarna var följande: "Donnez har en tydlig och personlig profil i såväl sång som sound. Det finnes en klar tanke med bandet och Donnez har redan stakat ut vägen."

Det var trettonde året i rad för tävlingen Guldklaven, där vinnarna röstas fram av en jury tillsammans med svenska folkets röster. Bandet Donnez startades år 2000 av Donald Laitila och består av medlemmarna Donald Laitila, Andreas Olsson, Calle Stifors, Christoffer Olofsson och Andreas Nilsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.