Annons

Efter branden: Kan vara knarkhärva på spåren

Efter den kraftiga explosionen i Norrköping kan polisen vara en narkotikahärva på spåren, skriver Norrköpings Tidningar. En man i 20-årsåldern häktades på torsdagen misstänkt för grovt narkotikabrott.
Brott • Publicerad 7 september 2023
Omkring 150 personer fick evakueras efter explosionen och branden i söndags. Arkivbild
Omkring 150 personer fick evakueras efter explosionen och branden i söndags. ArkivbildFoto: Fredrik Schlyter/TT

Mannen har tidigare varit anhållen misstänkt för att ligga bakom explosionen med efterföljande storbrand i Norrköping i söndags. Dessa misstankar avskrevs på onsdagen, då explosionen i stället tros ha orsakats av ett överhettat batteri till elsparkcykel i kombination med sprej.

Det var när kriminalteknikerna genomförde sin utredning i lägenheten som de snubblade över en stor mängd narkotika.

Annons

– Allt tyder på en organiserad narkotikahandel där flera kan bli misstänkta, säger chefsåklagare Torsten Angervåg till NT.

Polisen har hittat olika substanser samt utrustning som tyder på narkotikahandel. De tror också att mer narkotika kommer hittas och att det kommer bli fler gripanden.

– Det jag kan säga är att allt tyder på att narkotikan vi hittade har "mellanlandat" i lägenheten, säger Torsten Angervåg.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons