Annons

Efter översvämningarna: Se upp för krokodiler

Australien • Publicerad 12 mars 2023
En saltvattenkrokodil. Bilden är från ett annat tillfälle.
En saltvattenkrokodil. Bilden är från ett annat tillfälle.Foto: Rob Griffith/AP/TT

Stora regnmängder i nordöstra Australien har lett till översvämningar och tvingat uppemot ett hundratal personer att evakuera från sina hem.

Hårdast drabbat är det lilla samhället Burketown som isolerats till följd av de höga vattennivåerna. Närmare 40 bostäder har översvämmats och enligt myndigheterna är det inte säkert att återvända på flera dagar, rapporterar The Guardian. Vattennivåerna väntas fortsätta stiga och invånare varnas nu för krokodiler som kan följa med vattnet in i samhället.

Annons

– När vattnet börjar komma in i staden från de omgivande flodsystemen kommer den lokala populationen av saltvattenkrokodiler att följa med, säger Zachariah Sowden vid organisationen Carpentaria Land Council Aboriginal Corporation till tidningen.

Sowden uppmanar boende att vara försiktiga:

– Snälla, håll er borta från vatten så långt det är möjligt för att minska risken att stöta på en krokodil, säger han.

För ett år sedan drabbats Australiens östkust av översvämningar efter omfattande skyfall och flera personer miste livet i delstaterna Queensland och New South Wales.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons