Annons

Elva mexikanska poliser döms för massaker

Mexiko • Publicerad 15 september 2023
En av kvinnorna som mördades av polisen i Tamaulipas i Mexiko begravs i Comitancillo, Guatemala, i mars 2021. Arkivbild.
En av kvinnorna som mördades av polisen i Tamaulipas i Mexiko begravs i Comitancillo, Guatemala, i mars 2021. Arkivbild.Foto: Moises Castillo/AP/TT

Elva mexikanska poliser har dömts för att ha mördat 17 migranter nära USA:s gräns, enligt landets åklagarmyndighet.

Morden ägde rum den 21 januari 2021 i samhället Santa Anita i delstaten Tamaulipas. Offren sköts till döds innan kropparna brändes, enligt åklagarna.

Annons

Inledningsvis åtalades tolv poliser för mord, men en av dem samarbetade under utredningen och åtalas därför i stället för att ha missbrukat sin makt i tjänsten.

De brända kropparna hittades i en lastbil i kommunen Camargo, ett område som präglas av konflikter mellan knarkkarteller nära gränsen till delstaten Texas i USA.

Totalt hittades 19 kroppar, däribland kvarlevor av två mexikaner som enligt myndigheterna var människohandlare som skulle ta migranterna till gränsen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons