Annons

Falskt larm kring åtal mot Trump

USA • Publicerad 14 augusti 2023
Medier flockas utanför rätten i Fulton County i Atlanta i Georgia.
Medier flockas utanför rätten i Fulton County i Atlanta i Georgia.Foto: Brynn Anderson/AP/TT

En lista med åtalspunkter mot den tidigare presidenten Donald Trump publicerades tillfälligt på Fulton Countys hemsida i delstaten Georgia på måndagen.

Dokumentet dök upp i samband med att en åtalsjury börjat höra vittnen för att avgöra om det finns tillräckliga bevis för att väcka åtal mot Trump för att ha försökt påverka utgången av presidentvalet 2020.

Annons

Nyhetsbyrån Reuters rapporterade om listan och att den snabbt tagits bort från hemsidan. En talesperson för åklagaren Fani Willis säger att listan med åtalspunkter var "oriktig", men avstod från att kommentera saken ytterligare.

Det är allmänt väntat att åklagaren kommer att lägga fram åtalspunkterna inför åtalsjuryn. Willis har i två och ett halvt år granskat initiativ som Trump och andra vidtagit för att vända valresultatet i Georgia, där president Joe Biden vann med liten marginal.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons