Färgsprakande kärlek

Kultur och Nöje Alla ser inte med blida ögon på den spirande kärleken.
Publicerad 15 februari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Frida Gustavsson i Eld & lågor. Pressbild
Frida Gustavsson i Eld & lågor. Pressbild

Måns Mårlind och Björn Stein är något av visionärer inom svensk film. Minnesgoda kommer säkert ihåg fantasymysteriet Storm, som blev duons biljett till Hollywood där de gjorde fjärde filmen i skräckraffelserien Underworld.

[contentcards url="https://www.skd.se/2019/02/14/forbjuden-karlek-ar-sa-kittlande/" one_line="true"]

Året är 1940, och familjen Nilsson på Gröna Lund ligger i fejd med familjen Lindgren på konkurrenten Nöjesfältet. Den förstnämnda vill verkligen bli av med uppstickaren som anses ha gjort (affärs)livet surt för dem de senaste två decennierna. Så till den grad att Grönans patriark Gustaf Nilsson gärna går över gränsen för en fair fight.

Se där, en gammal hederlig Romeo och Julia-konflikt även om allt som glimmar i Eld & lågor inte är fixerat vi kärlek.

Med tanke på detta har Mårlind och Stein kanske rent av försökt gapa över väl mycket för sitt eget bästa. Ändå tycker jag nog att de syr ihop trådarna tillfredsställande, så detta får mest anses vara en invändning i marginalen.

Fakta:

Eld & lågor

Peter Eliasson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.