Färgstark psykedelisk rock

Kultur och Nöje - Det här är vår första intervju, säger Felix Sjöblom, gitarrist.
Publicerad 26 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: privat bild
Foto: privat bild

- Det här är vår första intervju, säger Felix Sjöblom, gitarrist. - Ja, vi har varit med i tidningen innan, men det var Ystads Allehanda så det räknas inte riktigt, säger Ludvig Roxström, gitarrist, sångare och den enda i bandet med Lundaursprung.

19 år, arbetslösa och glada. Så beskriver de sig själva. Musiken är 60-tals inspirerad med några instick från 80-talet och influenser från hela världen, - Psykedelisk musik är befriad från måsten. Som låtlängderna, vi har inte många som kan spelas på radio, säger Markus Mannberg, basist, och berättar att de flesta låtarna snittar runt åtta minuter. Deras längsta, ”Hadrar Hotell 2”, som de brukar avsluta sina spelningar med blir ofta upp mot en timme lång när den spelas live. Finns det ett Hadrar Hotell 1? - Ja, men den är varken lika bra eller lika lång, svarar trummisen och trumpetaren Tom Nordström Rydahl. På frågan vilket band de själva har som förebild svarar de unisont det instrumentala bandet VED. - Vi har faktiskt fått spela med dem. Grymt roligt, säger Tom Nordström Rydahl.

På Debaser var de förband åt Friska Viljor. - Vi vet inte mycket om dem, men de började tydligen när deras tjejer gjorde slut och de är stora i Tyskland, säger Markus Mannberg.

Trots att de bara hunnit med knappt 20 spelningar planerar de redan sitt andra vinylsläpp. Deras första vinyl spelades in live i en hemmasnickrad studio vid Frihamnsviadukten. Studion har de döpt till Kommun 2. - Vi säger studio, men egentligen är det bara en lokal vi byggt och spelat in i. Finns det någon Kommun 1? - Ja, det är ett tyskt kollektiv, svarar Felix Sjöblom. Intervjun avbryts av Svenska Freds, vars tillfälliga fik vi belägrat, som ber killarna skriva på en lista mot vapenhandel till diktaturer. - Finns det ingen lista mot vapenhandel överhuvudtaget, säger Markus Mannberg och skriver på. Sen berättar han att de bland annat spelat på Christiania i Köpenhamn och en festival i Småland. - De gillar psykedelia där, det måste vara skogarna, säger Ludvig Roxström.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.