Annons

Fler landskamper till Kristianstads arena

Skåne/Kristianstad VM, samt både framgångarna för både Kristianstads damerna och herrar har satt Kristianstad den svenska handbollskartan.
Publicerad 10 januari 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Stefan Löfgren
Stefan Löfgren

VM, samt både framgångarna för både Kristianstads damerna och herrar har satt Kristianstad den svenska handbollskartan. Nu kommer alltså flera stora matcher till stan.2 eller 3 juni spelar damlandslaget sin sista kvalmatch i sin EM-kval grupp, mot Tjeckien.

19-20 juli möts Sverige, Danmark, Norge och ett fjärde lag ännu inte klart lag, i den återupplivade nordiska turneringen. Svenska handbollslandslagets general manager och tidigare handbollsstjärnan Stefan Löfgren gladdes åt att få komma tillbaka till Kristianstad.

Annons

– Det har inte undgått oss vilket publikintresse och stämning det är kring handbollen i Kristianstad och i hela upptagningsområdet, säger han på tisdagens presskonferens på Naturum Vattenriket.Arenan i sig behöver han knappt kommentera.– Den är underbar att spela och göra teve i, säger Stefan Löfgren.Han tycker att svensk handboll är på väg i rätt riktning, och att det märks denna tisdag då Sverige möter Ryssland i en utsåld landskamp i arenan.– VM genomfördes på ett sensationellt bra sätt, säger han.

– Arenan klarade eldprovet mycket bra, mycket tack vare samarbetet mellan de lokala föreningarna, säger kommunstyrelsens ordförande Pierre Månsson, (FP).Han tycker det är väldigt kul att få hit fler stormatcher och tror att det leder till ett uppsving för besöks- och turistnäringen. Han ser ingen fara i att turneringen ligger samtidigt som Åhus beach volley.– Man kan se det som att det krockar, men vi tror att de kompletterar varandra.Kultur- och fritidschefen Bengt-Åke Kjell menar att man måste vidga perspektivet:

– Handbollen har stärkt sina position vilket är oerhört positivt inte minst för ungdomsverksamheten, säger han. – Det görs gemensamma ansträngningar. Förr kändes det som att vi konkurrerade. Nu fördelar vi ungdomarna så att det blir en bra uppdelning mellan klubbarna. VM betydde jättemycket för det, säger Sten Ravhed, Kristianstad handboll.– Det är riktigt roligt med en damlandskamp här. Det har vi inte haft tidigare. Hoppas det blir fullt på den matchen också, säger Pierre Månsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons