Flera intresserade av Brobysjukhuset

Broby Vem som har lagt budet och vad personen vill göra med Brobysjukhuset kan Pär Svanfeldt inte berätta ännu.
Publicerad 12 augusti 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Vem som har lagt budet och vad personen vill göra med Brobysjukhuset kan Pär Svanfeldt inte berätta ännu.– Det blir klart om köpet går igenom innan slutet av nästa vecka, berättar han.Sedan i våras har han försökt att sälja Brobysjukhuset. Ett tiotal personer var intresserade inledningsvis. Fastigheten värderades då till 15 miljoner kronor. – Men det lades tyvärr inga godtagbara bud, säger konkursförvaltaren Kenneth Strömbeck.

Problemet med budgivarna har varit finansieringen. Det är inget problem för dem att köpa byggnaden. Att sedan finansiera underhållet är svårare. Lån på flera miljoner måste gå igenom.Konkursförvaltaren, Kenneth Strömbeck, berättar att det har varit stiltje under våren och sommaren. Nu har intresset för fastigheten väckts igen. Några av de intresserade från i våras är fortfarande kvar i leken. Just nu är 2-3 personer intresserade av Brobysjukhuset. Kronofogden har värderat om fastigheten till 500 000 kronor med tanke på den investering som är förenad med köpet. En av de intresserade har lagt ett bud. Det hänger nu på den danska konkursförvaltaren om budet godkänns. Om budgivaren är intresserad av att låta Tjernobylbarnen fortsätta använda en del av fastigheten för sitt läger, kan inte mäklaren Pär Svanfeldt säga. – Men det förs naturligtvis en dialog med de ansvariga för lägret. Både konkursförvaltaren Kenneth Strömbeck och advokaten Pär Svanfeldt är övertygade om att Brobysjukhuset kommer att säljas inom en snar framtid. De tror inte att auktionen som Kronofogden har utlyst i slutet av september kommer att behöva genomföras.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.