Annons

Ung flicka våldtagen i Strömstad - en anhållen

En flicka under 15 år överfölls under lördagskvällen och utsattes för en grov våldtäkt. Överfallet ägde rum på en ort i Strömstads kommun.
Brott • Publicerad 14 maj 2023
Polisen larmades till en ort i Strömstads kommun vid 21-tiden på lördagskvällen med anledning av en misstänkt grov våldtäkt. Arkivbild.
Polisen larmades till en ort i Strömstads kommun vid 21-tiden på lördagskvällen med anledning av en misstänkt grov våldtäkt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Våldtäkten ska enligt polisen ha ägt rum bakom en ishall.

Tack vare signalementsuppgifter från flickan kunde en ung kille senare gripas och hämtas in till förhör. Killen, som är över 15 år, är nu anhållen misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

Annons

– Vi får signalement på en kille som vi tror oss veta vem det kan vara, så det fattas beslut om att han ska hämtas in till förhör. När vi åker till där han bor så ser vi att signalementet stämmer väl överens med det som flickan har uppgett, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

TT: Är killen känd av polisen sedan tidigare?

– Vi förstod vem han var, men om han är känd av oss sedan tidigare låter jag vara osagt.

Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och dörrknackning i området.

– Det kommer att hållas nya förhör med killen och sedan är det kontakten med flickan och hennes anhöriga naturligtvis, säger Thomas Fuxborg.

Flickan fördes till sjukhus för undersökning, det är oklart om hon fått fysiska skador.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons