Första dödsfallet i Skåne

Skåne Under onsdagen avled en kvinna i 80-åldern till följd av covid-19, det skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.
Publicerad 18 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

– Nu går våra tankar till den avlidnas familj och vänner, säger Eva Melander smittskyddsläkare på Region Skåne i ett pressmeddelande.

Kvinnan, som var i 80-årsåldern, vårdades på Skånes universitetssjukhus. Region Skåne meddelar att hon hade en underliggande sjukdom och var allvarligt sjuk när hon kom till sjukhuset i förra veckan.

– Vi vet att det är äldre och särskilt äldre med andra underliggande sjukdomar som blir allvarligast sjuka av covid-19. Det här är en sorglig påminnelse om hur viktigt det är att vi skyddar dessa grupper från att smittas, säger Eva Melander.

Av hänsyn till anhöriga kommer Region Skåne inte att lämna någon närmare information om fallet, skriver de i pressmeddelandet.

Totalt har 10 dödsfall bekräftats till följd av coronaviruset.

Texten uppdateras. 

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.