Från ”Skönheten” till Sound of Music

Kultur och Nöje Tidigare i samma genre har han producerat och gett både \"Tarzan\" och \"Skönheten och odjuret\".
Publicerad 19 augusti 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Skönheten och Odjuret gick hem hos Kristianstadspubliken och flera extra föreställningar fick sättas in. I vår sätter Emil Sigfridsson upp en annan klassiker
Skönheten och Odjuret gick hem hos Kristianstadspubliken och flera extra föreställningar fick sättas in. I vår sätter Emil Sigfridsson upp en annan klassiker

Tidigare i samma genre har han producerat och gett både "Tarzan" och "Skönheten och odjuret".- Med goda erfarenheter från tidigare, inte minst "Skönheten", känns det som om vår publik tycker om den här typen av underhållning, där hela familjen kan komma och ha behållning, säger han.Den 18 februari nästa år blir det premiär, följd av trettiotalet föreställningar på Kristianstads teater.

Ensemblen på cirka 30 personer kommer att tas ut vid audition under nästa månad, åtta av rollerna av litet högre dignitet.- Själv ser det ut som om jag blir utan i varje fall någon huvudroll, menar Emil. - Antingen är jag för ung eller för gammal, säger han med ett skratt. Men på något vis skall jag väl kunna ingå i ensemblen.

Rogers och Hammersteins musikal med mer än femtio år på nacken har spelats världen över och också filmats. Björn Forsberg med ensemble gav en rad bejublade föreställningar i Kristianstad för år 2000 med Lisa Gustafsson i huvudrollen som Maria.Emils "Maria", det vill säga Anna Renud, är trots sin ungdom en rutinerad sångerska och aktris med roller hos både Björn Forsberg och Emil och dessförinnan som showartist på turistorterna.- Ett sådant här erbjudande får man inte många gånger, så jag är både stolt och glad och tar chansen, säger hon.- Jag skall visserligen börja plugga i höst, men tror mig kunna förena studierna med repetitioner och föreställningar till våren. Däremot har jag tyvärr tvingats säga nej till medverkan i revyn på Teaterbaren i höst på grund av första terminens tajta schema.

Anna Renud svarar också för koreografin i vårens föreställning. David Rix (som spelade Lumiére i Skönheten) regisserar och Jonas Svensson är kapellmästare.Vem som kommer att gestalta den andra huvudrollen, sjubarnspappan von Trapp får avgöras i audition i mitten av nästa månad. Kandidater finns på nära håll men flera av dem faller för åldersstrecket, det vill säga är för unga ... Kristianstadsfödde Johan Ringström borde annars vara en kandidat, både bra skådespelare och god sångare.

Spännande skall det också bli att se hur scenografen Emil skall ge illusion av alpängarna utanför Salzburg, där bland annat storyn utspelar sig,  på Kristianstads trånga teaterscen. Men han brukar greja också sådana problem.Kristianstadspubliken har att se fram emot en teatervår med Edelweiss, Do-re-mi, Maria, So long, farväl och andra välkända melodier och med en gullig, familjetillvänd historia där de sju von Trappbarnen får stort utrymme.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.