Annons

Frysboxfallet: Dömde mannen överklagar

Den man som dömdes för att ha förvarat sin döda sambo i en frysbox i Värmland överklagar nu domen, rapporterar P4 Värmland.
Brott • Publicerad 15 september 2023
Huset där kvinnan hittades död i mars i år. Arkivbild.
Huset där kvinnan hittades död i mars i år. Arkivbild.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Kvinnan, en norsk medborgare, hittades död i en frysbox i parets gemensamma hem i mars i år. Men enligt utredningen inträffade dödsfallet redan 2018.

Tidigare i veckan dömdes hennes sambo, en man i 55-årsåldern, till tre års fängelse för grovt gravfridsbrott, brott mot griftefriden, urkundsförfalskning och grovt bedrägeri.

Annons

Mannens advokat Stefan Liliebäck har hävdat att brottet bör vara preskriberat, eftersom det gått så lång tid sedan kvinnan dog – något tingsrätten inte höll med om.

– Jag tycker själv att frågorna om preskription är så pass kontroversiella ur ett rättsligt perspektiv att det bör prövas i en högre instans, sade Stefan Liliebäck till TT i samband med domen.

– Oavsett tycker jag att straffvärdet borde vara lägre än vad tingsrätten kommit fram till.

Nu har domen överklagats till hovrätten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons