Fyra häktade efter polisinsats i Lilla Edet

Publicerad 13 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Fyra personer har häktats, misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott. Arkivbild.
Fyra personer har häktats, misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra personer har häktats på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott efter en stor polisinsats utanför Lilla Edet, mellan Göteborg och Trollhättan.

– Det finns ett antal vapen i beslag, de är bundna till det här vapenbeslaget, säger Johan Udén, ansvarig kammaråklagare, till Göteborgs-Posten.

Polisinsatsen inleddes i torsdags. När polisen skulle stoppa en bil utanför Lilla Edet i blev en civil polisbil påkörd av en bil med två män i och det sköts verkanseld mot bilen. Polisinsatsen fortsatte och de fyra som nu häktats greps vid olika tillfällen mellan torsdag och lördag.

Utöver de häktade är två personer misstänkta för skyddande av brottsling i samband med händelserna. Dessutom är mannen som körde bilen som krockade polisbilen misstänkt för försök till dråp och vapenbrott. Han har dock släppts på fri fot.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.