Annons

Gård hotades av brand

Broby Vid 15.
Publicerad 11 april 2013 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: PETER PAULSSON
Foto: PETER PAULSSON

Vid 15.30 inkom larmet om en gräsbrand i Glimminge norr om Broby. När räddningstjänsten anlände brann det på fyra olika platser på en nära 3 000 kvadratmeter stor gräsyta. Vinden låg på i riktning mot boningshuset på en gård bara ett 30-tal meter från branden, men brandmännen fick lågorna under kontroll snabbt och branden hann inte sprida sig ytterligare.

– Det blåser ju mot skogen och huset och det var tur att den inte spred sig till riset och träden mellan huset och branden, säger Sven-Gunnar Arvidsson, brandförman i Östra Göinge.– Man är givetvis orolig när vinden ligger på så här. Det var tur att det finns stengärde mellan skogen och gräsytan, annars hade risken varit ännu större att branden spridit sig.När branden var under kontroll och Arvidsson bedömde att det inte längre fanns någon omedelbar spridningsrisk fortsatte arbete med att kontrollera området.

– Vi duschar över hela ytan igen, säger Arvidsson.Totalt sex brandbilar rykte ut till platsen. Räddningstjänsten från Broby och Sibbhult skötte släckningsarbetet och styrkan från Kristianstad kunde vända tillbaka ganska snart.Ingen människa ska ha kommit till skada vid branden.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons