Gino Jönsson började tatuera när han var 18

Nyheter Gino Jönsson har alltid tyckt om att rita.
Publicerad 4 augusti 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
– Det gör inte ont
– Det gör inte ont

Gino Jönsson har alltid tyckt om att rita. Men han tröttnade på att rita på papper och började istället göra tatueringar, både på sig själv och andra. – Jag var 17 när jag fick min första tatuering och året efter började jag göra mina egna tatueringar, berättar Gino Jönsson. Hans arbetsredskap då var bläckpennor. Han har bott i Perstorp sedan åttaårsåldern och innan han blev tatuerare var han maskinoperatör på Esab i åtta år. Han ville öppna sitt Perstorp Ink hemma i bostaden, men det godkände inte miljökontoret. Istället öppnade ett företag som heter Pirate Island Tattoo en butik åt honom i hörnet av Järnvägsgatan och Köpmangatan.

I dag har han flyttat längre ner på Köpmangatan. Några annonser behövs inte och tydligen inte ens en skylt. Stora bilder på tatueringar och en dörrmatta med korslagda piratsvärd och texten "Pirate Island Tattoo" är tillräckligt. – Det behövs ingen marknadsföring om man är en bra tatuerare, säger Anders som ligger i behandlingsstolen för andra gången. Anders och hans fru har kört från Helsingborg enkom för att få bli tatuerade av Gino. – Jag ska ha ett vikinga-motiv på min högra överarm. Jag har redan fått tatuerat min vänstra arm här av Gino och jag tror att jag kommer att tatuera ryggen också. Det kommer ett svagt surrande från Ginos tatuerarverktyg, det låter nästan som från en tandläkarborr. Gör det ont? – Nej, det känns inte, försäkrar Anders som är helt oberörd. – Det är olika från person till person och beror nog på hur känslig man är, säger Gino Jönsson och Anders tillägger att även om det gjort ont skulle han välja att bli tatuerad. – Vill man bli fin, får man lida pin. I väntrummet sitter Anders fru Christel, som fått rekommendationen om Gino av sina arbetskamrater. När Anders är klar med sin tatuering är det hennes tur. – Jag har en gammal tatuering av en orkidé på en av mina anklar och den är inte fin längre. Nu ska jag ersätta den med en ny, förklarar hon. – Mest inne just nu är annars texter på latin eller engelska. Många tatuerar också in namnen på sina barn, berättar han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.