Annons

Glada miner när nya bussdepån invigdes

BROBY Bergkvara har satsat 15 miljoner på Bastholmen
Publicerad 10 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Staffan Johannesson
Staffan Johannesson

Bergkvarabuss etablering i Broby har tagits emot med öppna armar av kommunledningen och det var en välbesökt invigning av bussdepån på Bastholmen. Göran Mellström, vd för Bergkvara, öppningstalade och menade att Broby är ett naturligt nav för verksamheten.

Han berättade att depån är dimensionerad för 30 bussar, men att det finns utrymme för att bygga ut anläggningen. Mellström lyfte fram miljöaspekten och de energisnåla, moderna lösningarna. Han tackade Eon, Järletoft bygg och Östra Göinge kommun för gott samarbete.– Det är med glädje och stolthet vi inviger bussdepån, säger Mellström.Staffan Johannesson, marknadschef på Eon fordonsgas som byggt gastanksstationen, menade att anläggningen är ett bevis på hur långt man har kommit när det gäller alternativa energikällor och hållbar bränsleförbrukning. – För mig är det extra roligt att vara här. Jag är ju född i Osby och min fru kommer från Broby, så jag känner mig som göing, säger Johannesson.Övriga invigningstalare var Iris Rehnström, miljö- och hållbarhetsansvarig på Skånetrafiken, som berättade om Skånetrafikens vision om ökad kollektivtrafik och ännu mer fokus på miljövänliga alternativ, samt kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg, som pratade om betydelsen av väg 19:s ombyggnad och menade att det är ”fantastiskt kul” att Berg-kvara etablerat sig på Bastholmen.

Johan Lundqvist, regionchef på Bergkvarabuss, var – liksom sina kollegor – helnöjd.– Väldigt lyckat. Den lokala förankringen är jätteviktig för oss som arbetar med kollektivtrafik. Och vi har etablerat oss i en kommun som verkligen vill utvecklas, säger han och får medhåll av platschefen Martin Jarl.Invigningen inkluderade en rundvandring på området och såväl tvätthall som gastankning visades upp.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons