Annons

Glimåkraprofil går i pension

Broby Hasse Börjesson tog över Larssons livs i Glimåkra 1980.
Publicerad 9 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Hasse Börjesson tog över Larssons livs i Glimåkra 1980. Under åren som gick ändrade butiken namn och bytte lokaler. Hela tiden har Hasse jobbat intensivt med att hålla butiken välfylld, kunderna nöjda och med att skapa en trivsam plats för personalen.- När det var som mest att göra jobbade jag kanske 85 timmar i veckan. Det här är inte ett jobb utan en livsstil, berättar Hasse.Det är många som undrar hur det ska gå för Hasse att bli ledig på heltid, att leva ett liv utan direkta måsten. - Jag har ingen aning om hur det kommer att bli. Jag har ju aldrig gått i pension förut, säger Hasse och skrattar.Hasse har stormtrivts i sin livsmedelsaffär bland kunder och varor. Det som har drivit honom är kundkontakten. Att ge service och möta människor. Men han tycker att det känns lite tungt när han tänker tillbaka på hur mycket tid som gått förlorad med barnen när de var små.

Nu ser Hasse fram emot att få pyssla med huset. Snickra och måla lite. Eftersom han har både hus och sommarstuga tror han på goda chanser till en del renoveringar.- Det viktigaste är att få landa lite nu och se hur man vill ha det i fortsättningen. Jag hoppas att tillvaron ska bli lite mer "normaliserad" och att jag kan umgås med barn och barnbarn, säger Hasse.

Annons

Icahandlaren har fortfarande ett år kvar till pensionsåldern men har valt att gå ett år tidigare. - Man är inte här för evigt och det känns bra att gå i pension när man fortfarande har kraft kvar att göra saker för sig själv. Hasse Börjesson tror att det kommer att kännas konstigt att använda kundingången till Ica. - Jag kan inte riktigt föreställa mig hur det kommer att kännas, säger han.Hasse avslutar med att han hoppas att butiken kommer att fortsätta drivas som en renodlad färskvarubutik med manuell charkdisk.

Christel Norling från Vinslöv kommer att ta över butiken den 1 september. Den 30 augusti blir det avslutningsfest i butiken med kaffe och tårta. Den 31 augusti håller butiken stängt för inventering och förberedelser inför överlämningen av butiken.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons