Göran Stangertz protesterar mot sd

Kultur och Nöje Göran Stangertz motivering är att han bestämt vill visa sitt avstånd till vad Sverigedemokraterna är och står för.
Publicerad 14 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Göran Stangertz. Foto: Scanpix
Göran Stangertz. Foto: Scanpix

Göran Stangertz motivering är att han bestämt vill visa sitt avstånd till vad Sverigedemokraterna är och står för. - Det handlar om främlingsfientligheten, ja hela invandrarfrågan, säger han till Helsingborgs Dagblad. Jag har i hela mitt arbete jobbat för det motsatta. Han vill bli befriad från att vara med på styrelsemötena och vill endast lämna en skriftlig rapport till politikerna. Han hänvisar till att han inte längre är vd för teatern. - Jag är faktiskt inte nödvändig på mötena. Det håller inte teaterstyrelsens ordförande Tore Bryneholt med om. Han kräver att Göran Stangertz även i framtiden deltar i styrelsemötena. - Om folket har valt ett parti så måste man acceptera det i den demokratiska familjen, säger han. Den 27 januari ställs frågan på sin spets. Då sammanträder teaterstyrelsen. - Jag vill diskutera med Tore Bryneholt innan jag säger hur det blir i fortsättningen, säger Göran Stangertz. Partiet har haft rätt till en så kallad insynsplats i teaterstyrelsen ända sedan 2007, men har först i vinter börjat använda den.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.