Annons

Häktad för människosmuggling via Polenfärja

Brott • Publicerad 15 mars 2023
En man är häktad som misstänkt för grov människosmuggling – totalt misstänks han ha smugglat in 49 personer i Sverige via Verköhamnen i Karlskrona. Arkivbild.
En man är häktad som misstänkt för grov människosmuggling – totalt misstänks han ha smugglat in 49 personer i Sverige via Verköhamnen i Karlskrona. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polis och åklagare misstänker att en man i 30-årsåldern smugglat in ett 50-tal personer i Sverige via Polenfärjan till Verköhamnen i Karlskrona, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Han greps efter en tullkontroll på nyårsdagen, då han hade med sig en person i sin bil som inte har rätt att visats i Sverige. Ombord på färjan som han kom med fanns ytterligare två personer som misstänks ha rest med honom.

Annons

Sedan dess har utredningen vuxit och omfattar nu tolv resor med sammanlagt 49 personer, samtliga från Uzbekistan. Mannen är häktad som misstänkt för grov människosmuggling, men nekar till brott.

För att kunna slutföra utredningen har åklagaren bett om hjälp av myndigheter i Polen och Tjeckien, där den misstänkte vistats tidigare.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons