Här är de hetaste jobben i Skåne

Skåne Funderar du på att sadla om eller är du i studietankar? Då ska du titta lite extra noga på de dryg 130 yrken som Arbetsförmedlingen anser att det finns goda möjligheter till jobb.
Publicerad 8 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Bagare och konditor är några av de yrken där Arbetsförmedlingen anser att det finns stora chanser att få jobb inom i Skåne under 2019. Foto: TT
Bagare och konditor är några av de yrken där Arbetsförmedlingen anser att det finns stora chanser att få jobb inom i Skåne under 2019. Foto: TT

Bagare, barnskötare, slaktare och maskinoperatör är några av de 130 yrken som Arbetsförmedlingen bedömer att det finns goda chanser till jobb i Skåne.

Enligt myndighetens senaste prognos växer arbetsmarknaden i södra Sverige fortsatt stadigt och i år väntas nästan 9 000 nya jobb att tillgå.

– Arbetsmarknaden i Skåne har varit inne i en högkonjunktur i flera år och enligt våra bedömningar kommer det att finnas över 130 yrken med goda jobbmöjligheter i år. Yrkena finns inom samtliga branscher på länets arbetsmarknad, säger Anna Hansen, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Chansen för nyutexaminerade att snabbt komma in i arbetslivet ser ljust ut då flera branscher under en längre tid har haft svårt att få kvalificerad arbetskraft.

– Funderar man på utbildning finns många möjligheter. Många branscher kommer att ha stort personalbehov långt framöver samtidigt som nya yrkesroller växer fram när arbetsmarknaden förändras. Välj efter intresse och inte efter traditionella kvinnliga eller manliga yrkesval, tipsar Anna Hansen.

Fakta:

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.