Annons

Helené Fritzon och Pierre Månsson får Scouternas hedersmärke

Publicerad 7 augusti 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Jamboree17 pågår 5-12 augusti på Rinkabyfältet. Foto: Arkiv
Jamboree17 pågår 5-12 augusti på Rinkabyfältet. Foto: Arkiv

Fram till på lördag pågår det stora scoutmötet Jamboree17 på Rinkabyfältet utanför Kristianstad. Bland händelserna under gårdagen märks utdelningen av Scouternas hedersmärke. Utmärkelsen, som tilldelas personer utanför scoutrörelsen som gjort särskilt betydelsefulla insatser för Scouterna, tillföll Heléne Fritzon och Pierre Månsson.

- Dessa två personer har varit väldigt framträdande i kontakten med Scouterna i alla år som vi haft jamboree på Rinkabyfältet och möjliggjort evenemanget . Därmed har de stöttat scoutingen i Sverige, säger Caroline Thunved, kommunikationschef på Scouterna.

Annons

Helené Fritzon är stolt över arbetet som gett henne utmärkelsen, men vill också lyfta fram Scouterna själva.

– Scouterna formar trygga och självständiga barn och unga och det är jag stolt att ha fått vara med och bidra till genom flera jamboreer som fått ta plats i Kristianstad. Jag är ödmjuk inför att ta emot utmärkelsen men det är också kommunen som ska tacka Scouterna för givande resultat, säger hon i ett pressmeddelande.

Även Pierre Månsson är glad över utmärkelsen.

– Jag blev överraskad, men väldigt stolt över utmärkelsen. Det känns väldigt roligt det här. Vi har ett nära och tätt samarbete med Scouterna och lägger ner mycket tid på att vi ska vara Sveriges scoutkommun nummer ett. Scouterna spelar en viktig roll i samhället. Bland annat främjar de integrationen och gör ett viktigt värdegrundsarbete, säger Pierre Månsson.

Mikael GammSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons