Henning Mankell kräver sitt manus tillbaka

Kultur och Nöje Författaren befann sig på ett av de skepp som ingick i hjälpkonvojen \"Ship to Gaza\" tidigare i sommar och i samband med det beslagtogs aktivisternas privata ägodelar av israelisk militär.
Publicerad 19 juli 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Henning Mankell. Foto: Markus Schreiber/AP/Scanpix
Henning Mankell. Foto: Markus Schreiber/AP/Scanpix

Författaren befann sig på ett av de skepp som ingick i hjälpkonvojen "Ship to Gaza" tidigare i sommar och i samband med det beslagtogs aktivisternas privata ägodelar av israelisk militär. För Henning Mankells del innebar det bland annat att han blev av med manuskriptet till den tredje delen av den kommande tv-serien om Mankells svärfar, regissören Ingmar Bergman, skriver Svenska Dagbladet. Henning Mankell har nu skrivit till Israels ambassadör i Sverige och krävt att få tillbaka sina tillhörigheter, även om han har en kopia på manuset. Israels ambassad meddelade Mankell i juni att man vidarebefordrat hans brev till berörda israeliska myndigheter, men därefter har han inte hört något.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.