Annons

Höga energipriser påverkar Billerud Korsnäs

Ekonomi • Publicerad 28 januari 2022
Kartongmaskinen KM7 hos Billerud Korsnäs. Arkivbild.
Kartongmaskinen KM7 hos Billerud Korsnäs. Arkivbild.Foto: Veronica Johansson/SvD/TT

Papperstillverkaren Billerud Korsnäs omsatte 6 688 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i fjol, att jämföra med 5 803 miljoner kronor för samma tid föregående år. Resultatet före skatt blev 400 miljoner kronor, att jämföra med 608 miljoner kronor för samma tid föregående år.

Vd Christoph Michalski skriver i pressmeddelandet att kvartalet har präglats av hög efterfrågan, men att kostnaderna har ökat för transporter, kemikalier och energi.

Annons

Billerud Korsnäs har dock kunna kompensera sig genom prishöjningar.

"Vi räknar dock med ökade logistikkostnader, främst på grund av överhettade översjötransportmarknader och högre bränslepriser för vägtransporter. Vi förväntar oss också att kostnaderna för energi och kemikalier kommer att öka. För att motverka kostnadsinflationen kommer vi fortsätta att fokusera på pris- och mixhantering och förbättrad effektivitet", skriver han i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons