Höghastighetstågen har blivit hetare

Nyheter Bron över Fehmarn Bält, klar 2018, har gjort höghastighetstågen betydligt hetare, än de är i den vision för 2020-2030 som regeringen sänt till Skåne för kommentarer.
Publicerad 4 november 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Bron över Fehmarn Bält, klar 2018, har gjort höghastighetstågen betydligt hetare, än de är i den vision för 2020-2030 som regeringen sänt till Skåne för kommentarer. Region Skånes ledning och kommun styrelsen i Malmö har ställt sig bakom ett gemensamt yttrande, där det heter att höghastighetsbanan bör ges högre prioritet i den nya transportstrukturen mellan Stockholm och Kontinenten. Detta med tanke på nämnda bro som kommer att påverka transportvägarna genom Skåne. Regeringen bör även på större allvar inse betydelsen av en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör. Regionen och Malmö har enat sig om att den helt nya spårdragningen för höghastighetståg, Tranås- Jönköping-Markaryd (Europakorridoren), i första hand ska fortsätta vidare till Hässleholm och därefter till Malmö och Köpenhamn. När det är klart och tunneln Helsingborg-Helsingör, är beslutad bör även sträckan Markaryd-Helsingborg bli en höghastighetsbana. Enligt kommunstyrelsens ordförande i Malmö Ilmar Reepalu (S) står också det skånska kommunalförbundet bakom yttrandet i helhet och därmed är även Helsingborgs kommun. med bland underskrivarna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.