Annons

Hoppet ute efter Floridaolycka

USA • Publicerad 27 januari 2022
Amerikansk kustbevakning söker överlevande i havsområden mellan Bahamas och Florida.
Amerikansk kustbevakning söker överlevande i havsområden mellan Bahamas och Florida.Foto: USA:s kustbevakning via AP/TT

Den amerikanska kustbevakningen har hittat ytterligare fyra kroppar efter den svåra båtolyckan utanför Florida i måndags. Men fler lär inte hittas – kustbevakningen kommer att avbryta sökandet efter överlevande under torsdagskvällen, lokal tid.

En person hittades tidigare i veckan död och 34 personer saknas fortfarande. Flera fartyg och luftfarkoster har sedan olyckan sökt områden från Bimini på Bahamas till Fort Pierces inlopp i Florida, men hoppet om att finna fler överlevande är litet.

Annons

Det förlista fartyget kom från Bahamas och kustbevakningen misstänker människosmuggling.

– Snälla hjälp oss att hitta de kriminella som utnyttjar migranter. Vi vill inte att en sådan här olycka ska hända igen, säger Anthony Salisbury vid departementet för inrikes säkerhet på en presskonferens.

En man lyckades klamra sig fast på den kapsejsade båten och kunde räddas när olycksbåten hittades. Han är inte misstänkt för brott.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons